lørdag 28. januar 2012

6-8mnd.

Her er det ikke så stor forskjell siden 4-6 mnd, bortsett fra at barnet får 2-3 måltider med grøt per dag, men nå frammover vil man kanskje prøve og vennet barnet til å spise litt mere brød? For oss nordmenn er jo det veldig viktig! Hva er vel livet uten brød..

Man kan prøve seg frem med ulike pålegg som kaviar, makrell i tomat, skinkeost, prim, leverpostei. Man bør helst bruke grove brød, fordi det hjelper på fordøyelsessystemet, gir mere metthetsfølelse og er sunnest. Men ikke la deg lure, husk og sjekk "innholdslisten". Mange i dag er så frekke at de for eksempel tilsetter litt kulør og andre "hjelpemidler" som gjør at brødet seg grovere ut enn det er. For all del, er det kjempefint om du vil bake selv også. Hvorfor ikke gjøre maten spennende å lage matvaffler, muffinser, brød? (Husk bare å ikke ha i så mye salt, melk, sukker..) Melk kan erstattes med vann i mange tilfeller, eller fra barnet er 10-11 mnd kan man ha i litt melk. Husk mange barn får jo faktisk smake på kaker, boller, sjokolade lenge før den tid. Men tenk over hva du gir til barnet ditt, har det behov for sjokolade, sukker og saft? Ja det er godt noen ganger, men barnet kjenner ennå ikke til denne matvaren så er det nødvendig og introdusere den?

Selv har jeg gitt min sønn kavringer, flatbrød, knekkebrød fordi han har nå begynt og fått tenner, men husk å følge med så de ikke få for store biter og gå aldri ifra barnet mens de spiser dette, kan fort sette seg litt i halsen eller være vanskelig å få ned. Gi gjerne barnet vann til alle måltider. Helst ikke iskaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar